left
 

Je kan in mijn praktijk ook terecht voor bemiddelingsgesprekken. Ik ben familiaal bemiddelaar en erkend door de federale bemiddelingscommissie. Loop je tegen een conflict aan en wil je dat graag op een menselijke en duurzame manier oplossen? 

Conflicten, wrijvingen, meningsverschillen… zijn heel normaal in een wereld waarin unieke persoonlijkheden met elkaar samen leven. Toch zijn we conflicten meestal liever kwijt dan rijk, omdat we niet goed weten hoe er mee om te gaan. Soms kiezen we ervoor om onze behoeften en gevoelens te onderdrukken om een confrontatie te vermijden. Soms gaan we de confrontatie wel aan, maar lopen conflicten zodanig uit de hand dat we niet meer weten hoe we er uit moeten geraken. Soms stappen we naar een advocaat en volgen er lange en dure gerechtelijke procedures die uiteindelijk wel een tijdelijke uitkomst maar vaak geen duurzame oplossing bieden. We voelen in de toppen van onze tenen dat dit allemaal niet ideaal is.

Vaak hebben we goede bedoelingen en willen we op een volwassen manier met conflicten om gaan, maar blijkt het in de praktijk niet zo simpel. Oude gewoontes, onbewuste overtuigingen, angst, loyaliteiten… spelen ons soms behoorlijk parten en staan een echt constructief gesprek in de we of maken dat we helemaal vast komen te zitten.

Een mogelijke oplossing is het gesprek met de ander te voeren op een rustige, neutrale plaats en in het bijzijn van een ervaren buitenstaander.

Taak van de bemiddelaar en de cliënten

Als bemiddelaar leid ik de gesprekken in goede banen, waak ik over de manier van communiceren, erken ik jullie noden, breng ik terug verbinding waar mogelijk en help ik jullie om samen naar een duurzame oplossing te zoeken. Daarbij kunnen jullie rekenen op mijn volle aandacht, onpartijdigheid en discretie.

Een bemiddelingsgesprek is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Het vergt een investering van de betrokkenen om naar de eigen onderliggende behoeften te durven kijken, daar iets over te delen en nieuwe dingen in overweging te willen nemen.

Praktisch

Wil je graag op mij beroep doen als bemiddelaar? Dan kan je je aanmelden via telefoon of mail voor een afspraak of meer info. Jullie beslissen pas na het eerste gesprek of je bemiddeling ziet zitten en of het voldoende klikt om met mij het bemiddelingsproces te doorlopen.

Ik kan niet voor je bemiddelen als je al op een andere manier klant bent, want als bemiddelaar moet ik onpartijdig kunnen zijn. Ik kan je wel doorverwijzen naar een andere bemiddelaar die op dezelfde manier werkt.

Indien de andere betrokkene niet bereid is om mee te werken aan een bemiddeling, kan je bij mij ook terecht voor een (individuele) coaching rond het conflict.

Voor welke conflicten kan je bij mij aankloppen?

-        Conflicten uit het dagdagelijkse leven

Een oplopende ruzie met je buur, een blijvende onenigheid in de familie, een lastig conflict met een collega…

-        Conflicten in de laatste levensfase en bij het levenseinde

Ruzie over de zorg voor ouders, onenigheid rond eindelevensbeslissingen, oplopende conflicten rond uitvaart of nalatenschap, onenigheid door het verschillend verwerken van verlies…
Ik maak deel uit van vzw ConnFinity die bemiddelaars in deze materie verenigt.

-      Echtscheiding met onderlinge toestemming

Gesprekken over het opstellen van de echtscheidingsovereenkomst en/of het uitwerken van een regeling voor de kinderen. Als erkend familiaal bemiddelaar kan ik een echtscheidingsovereenkomst opstellen die ter homologatie aan de rechter voorgelegd kan worden. Bij complexe regelingen kan beroep op een derde-expert wel nodig zijn.

Voordelen van bemiddeling:

  • Een bemiddelaar spreekt geen oordeel uit. Er is geen gelijk of ongelijk. Er wordt erkend dat iedereen zijn eigen waarheid heeft.
  • Je krijgt erkenning voor jouw gevoelens en beleving.
  • Het is goedkoper en sneller dan een gerechtelijke procedure en er zijn geen verliezers achteraf.
  • De beroepstermijnen voor gerechtelijke procedures worden geschorst gedurende de bemiddeling. Je verliest dus niet je kans om beroep te doen op een rechter.
  • Zelfs al komen jullie onverhoopt toch niet tot een echt bevredigende oplossing voor de kwestie, dan nog heeft bemiddeling een gunstig effect op je relatie met de ander.
  • Je leert iets bij over jezelf, de ander, relaties, communicatie, het leven... zodat je ook als mens groeit doorheen de bemiddeling.

Meer info of afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of 0485 386 181

righttop
right

U mag de teksten van deze site vrij gebruiken en verspreiden, mits vermelding van www.izamen.be.