left
 
Jin Shin Jyutsu is een oude Japanse geneeswijze die kort na 1900 door Jiro Murai werd herontdekt, grondig bestudeerd en beoefend. Het ligt dicht bij Reiki maar bij Jin Shin Jyutsu ligt het accent meer op de kennis van de samenhang tussen bepaalde lichaamspunten enerzijds en fysieke, emotionele en mentale klachten anderzijds. Jin Shin Jyutsu kan je gemakkelijk zelf toepassen.

wat houdt het in?

Een behandeling met Jin Shin Jyutsu bestaat uit het aanraken van bepaalde punten op het lichaam, gedurende enkele minuten, om waar nodig de stromen van levensenergie terug te herstellen en in harmonie te brengen. Deze 26 punten zijn een soort veiligheidsstoppen (veiligheidsenergiesloten) die bij haperingen in de natuurlijke energiestroom (door bv. stress, angst, trauma...) zich sluiten om verdere beschadiging te voorkomen. Dit resulteert in een klacht of ziekte van het betreffende lichaamsdeel. Door de aanraking wordt de energiestroom hersteld en kan het punt zich terug openen. De aanraking kan bovenop de kledij gebeuren.

voordelen

Specifieke fysieke of psychische klachten of levenspatronen kunnen behandeld worden door de overeenstemmende punten aan te raken. U kan hiermee nadien zelf verder aan de slag. Een regelmatig volgehouden (zelf)behandeling kan tot zeer diepgaande resultaten leiden.

contra-indicaties

Geen. Bij zwangerschap is het wel belangrijk om op bepaalde punten niet te gaan drukken.

righttop

Het is avond
Ik ben vermoeid
Ik sluit mijn ogen

voor de nacht die
eeuwig is van
wondere klaarte

Ugo Verbeke

right

U mag de teksten van deze site vrij gebruiken en verspreiden, mits vermelding van www.izamen.be.