left
 

 

robijn2De Robijn-workshops zijn workshops rond het thema 'sterven' en staan open voor iedereen die graag op een diepgaande manier nadenkt en meevoelt over de aangeboden onderwerpen (geen ervaring vereist). Ik organiseer ook Robijn-onmoetingsmomenten voor mensen die zelf op een 'alternatieve' manier met rouw- en stervenszorg bezig (willen) zijn en graag gelijkgestemden willen ontmoeten.

Robijn-ontmoetingsmomenten

Dit zijn tweemaandelijkse avonden waar we met een vaste groep samenkomen om ideeën, inzichten, boekentips, ervaringen over gevolgde kursussen enz... met elkaar uitwisselen. We doen ook altijd een praktische oefening of geven een geleerde techniek aan elkaar door.

Ben je zelf op een 'holistische' manier met rouw- of stervenszorg bezig en benader je dat ook vanuit een invalshoek van zelfonderzoek en persoonlijke groei? Wil je af en toe samenkomen met gelijkgestemden om ervaringen en ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren?

Neem dan zeker contact op vòòr januari 2017:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0485/386 181

Waar? Heusden (Destelbergen), Blauwesteenstraat 63
Wanneer? tweemaandelijks op een woensdagavond van 19u tot 21u
Prijs? 35 euro voor een jaar (5 samenkomsten)
Inschrijven? je engageert je voor een volledig jaar (okt tot juni). Voor 2016-2017 gaan de ontmoetingsmomenten uitzonderlijk pas na Nieuwjaar terug van start.

 

Robijn-workshops

1)  energetische zorg aan het sterfbed.

Als je met heel je wezen aanwezig bent aan een sterfbed, dan blijkt er zoveel meer mogelijk dan enkel fysieke of emotionele zorg. Hoe kan je mensen op een dieper niveau begeleiden bij het sterven? Hoe kunnen technieken zoals reiki, massage, healing, aromatherapie, visualisaties, ... een rol spelen?

2) de context rond de stervende

Hoe gaan we om met de omgeving van de stervende? Welke processen spelen er allemaal mee? Hoe kunnen we daar positief op inspelen en hoe vinden we onze plaats daarin? De contextuele benadering uit de psychologie werkt met de balans van geven en nemen in de verschillende relaties die iemand heeft. Hoe kunnen we in dat opzicht nog mogelijkheden creëren? Opstellingen focussen dan weer meer op de energetische dynamiek tussen personen en instellingen. Ook hiermee kan je dingen in beweging brengen.

Praktische info

Waar? Heusden (Destelbergen), Blauwesteenstraat 63
Wanneer? van 10u tot 16u30
Prijs? 45 euro ter plaatse te betalen
Wat meebrengen? iets om te delen tijdens de lunch
Inschrijven? verplicht en mogelijk tot ten laatste drie dagen voor de aanvang per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch (0485/386 181)

We beginnen telkens met een korte deelronde en meditatie om goed en zo volledig mogelijk aan te komen en om een voor iedereen geschikte 'groepsenergie' neer te zetten, waarin we met openheid en respect ervaringen kunnen uitwisselen en inzichten kunnen laten rijpen. We onderzoeken samen het thema door over concrete vragen na te denken, door ervaringen te delen, door in te voelen... Rond de middag houden we een lunchpauze, waarin we meegebrachte etenswaren delen. Na de middag licht ik een bepaalde techniek of bepaalde benadering toe en gaan we daar ook praktisch mee aan de slag. We ronden af met een meditatie en korte evaluatie.

Wil je op de hoogte gehouden worden of ken je mensen die hierin geïnteresseerd zijn? Laat dan zeker iets weten, dan neem ik je naam op in mijn mailinglist.

Moet je van ver komen? Dan kan je de workshop misschien combineren met een overnachting in de buurt. Je kan overigens mooie wandel- en fietstochten in de streek maken en ook het historisch centrum van Gent is niet ver af. Voor een bed en breakfast, kijk eens bij www.groenegenoegen.be (op 5 min rijden - je kan er ook fietsen huren) of www.karelshalte.com (op wandelafstand) of www.labelleflandre.be (5 min rijden, goedkoop).

 

Waarom 'Robijn'? Een robijn is -aldus Richard Gerber- een edelsteen die enerzijds de kwaliteit van liefde weerspiegelt en anderzijds de kwaliteit moed omvat: niet de moed van 'ten strijde trekken' maar de moed om altijd de waarheid na te streven, op te komen woor wat juist is en om echt deel uit te maken van het eigen hoogste potentieel.

 

righttop
right

U mag de teksten van deze site vrij gebruiken en verspreiden, mits vermelding van www.izamen.be.